Ethos Lifestyle

ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΜΥΙΚΗΣ ΜΑΖΑΣ – 5ο ΜΕΡΟΣ

Αύξηση Μυικής Μάζας – Υπομονή

Είναι ουσιώδες να θυμάστε ότι η αύξηση της μυικής μάζας δεν συντελείται εν μια νυκτί. Πολλοί αθλητές αποτυγχάνουν στην επίτευξη των στόχων τους λόγω της έλλειψης υπομονής. Αφού δεν βλέπουν άμεσα αποτελέσματα βγαίνουν από το πλάνο τους επιστρέφοντας στις παλιές κακές διαιτητικές συνήθειες. Το χτίσιμο μυικής μάζας αποτελεί μια διαδικασία και η κουλτούρα της «άμεσης ικανοποίησης» είναι εκ διαμέτρου αντίθετη. Ακολουθούν μερικές συμβουλές οι οποίες θα βοηθήσουν σημαντικά στη σίγαση του ενστίκτου της «άμεσης ικανοποίησης» και στην επίτευξη των στόχων σας.


Ο σωματικός τύπος σας καθορίζει την ταχύτητα ανάπτυξης της μυικής μάζας


Εδώ και δεκαετίες γνωρίζουμε ότι ο σωματότυπος καθορίζει την ταχύτητα με την οποία χτίζονται οι μύες μας. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να θυμάστε ότι ο σωματότυπος είναι θέμα γονιδίων – και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποδεχτείτε. Η αποδοχή είναι μέρος της διαδικασίας του χτισίματος των μυών.

Εάν διαθέτετε εκτόμορφο σωματότυπο – αν δηλαδή είστε εκ φύσεως λεπτός/ή – ο δρόμος προς τη μυική ανάπλαση είναι μακρύτερος. Σε αυτήν την περίπτωση το σώμα σας είναι φτιαγμένο να αντιστέκεται σε κάθε είδος μυικής προσθήκης. Κατά συνέπεια η διαδικασία αύξησης της μυικής μάζας είναι βραδύτερη για τους εκτόμορφους.

Εάν είστε ένα μεσόμορφο άτομο – όντας φυσικά μυώδης – η διαδικασία χτισίματος των μυών θα είναι διαφορετική. Θα χτίζετε μύες σχετικά εύκολα ακόμη και αν δεν προπονείστε εντατικά.

Η σύγκριση σχετικά με την ταχύτητα χτισίματος της μυικής μάζας με άλλα άτομα δεν είναι ωφέλιμη/παραγωγική. Αν ένας εκτόμορφος συγκρίνει τη διαδικασία χτισίματος των μυών του με αυτήν ενός μεσόμορφου θα απογοητευτεί. Μάθετε τον σωματότυπο σας, αποδεχτείτε τον. Μάθετε πως να δουλεύετε μαζί του και όχι εναντίον του και τελικά θα δείτε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Δείτε επίσης το άρθρο της Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Somatotype_and_constitutional_psychology.


Ταχύτερη αύξηση μυικής μάζας = Ταχύτερη αύξηση σωματικού λίπους

Πάντα να θυμάστε ότι η απόπειρα ταχύτερου χτισίματος της μυικής μάζας συνεπάγεται το ρίσκο υπερβολικής αύξησης του λιπώδους ιστού. Το σώμα σας διαθέτει έναν ενσωματωμένο μηχανισμό περιορισμού απόκτησης της μυικής μάζας – η βέλτιστη επιθυμητή προσθήκη συνεπάγεται 750 γραμμάρια μυικής μάζας και 250 γραμμάρια σωματικού λίπους για κάθε κιλό που παίρνετε. Η λήψη επιπλέον θερμιδών εκτός αυτών που χρειάζεται το σώμα σας για το χτίσιμο των μυών σας συνεπάγεται αύξηση του σωματικού λίπους.

Για αυτό αν επιθυμείτε την καθαρή αύξηση της μυικής μάζας, είναι σημαντικό να καταρτίσετε ένα πλάνο ειδικά σχεδιασμένο για το χτίσιμο μυών. Επιζητάτε την κατάλληλη ισορροπία. Αν τρώτε λίγο δεν διαθέτεις τα δομικά υλικά χτισίματος. Αν τρώτε υπερβολικά λαμβάνετε ανεπιθύμητο λίπος.

Η ασφαλής αύξηση της μυικής μάζας απαιτεί χρόνο


Το σώμα σας θα σας βάζει περιορισμούς τόσο για τη λήψη της τροφής όσο και για την ένταση της σωματικής άσκησης. Εάν προσπαθήσετε να το υπερφορτώσετε με φαγητό και να αυξήσετε δυσθεώρητα την ένταση της άσκησης, θα αποτύχετε. Ο πιο ασφαλής και αποτελεσματικός τρόπος συνίσταται στο αργό, σταδιακό χτίσιμο της μυικής μάζας μέσω της κατάλληλης δίαιτας και της άσκησης. Τα μη εγκεκριμένα πειραματικά σκευάσματα ενέχουν άγνωστους κινδύνους/μεγάλα ρίσκα. Πολλά από αυτά δεν παρέχουν πρόσθετα οφέλη μεσοπρόθεσμα/μακροπρόθεσμα.

Laisser un commentaire