ΠΡΟΛΟΓΟΣ

“ Η γνωριμία μου με τα φαρμακευτικά φυτά μεταμόρφωσε την υγεία μου και τη ζωή μου, βελτίωσε και επέκτεινε τις πνευματικές μου πρακτικές μέσω της βαθιάς σύνδεσης με τη Γη. Άλλαξε τη ζωή μου προς το καλύτερο, με τους πιο απολαυστικούς τρόπους. Νιώθω παντοτινή ευγνωμοσύνη. ”

Robin Rose Bennett
Herbalist / Writer / Green witch

Αυτή η φράση της R.R Bennett συνοψίζει όμορφα τη βαθιά εκτίμηση και ευγνωμοσύνη που έχω για κάποια από τα αμέτρητα δώρα της Μητέρας Φύσης στην ανθρωπότητα.

Η συνεισφορά τους στην εσωτερική μου οπτική στη ζωή, στη σωματική και την ψυχική/πνευματική υγεία μου, είναι ανεκτίμητη! Η Ethos Herbals είναι ουσιαστικά ένας “ανώτερος σκοπός” για μένα. Αυτός ο σκοπός έχει στο επίκεντρο το να βοηθάω άλλους ανθρώπους να ανακαλύπτουν βιώσιμους τρόπους να βελτιώνουν την ποιότητα ζωής τους, όπως κάνω με τη δική μου.

Ξεκίνησα την επαφή μου με την εθνοβοτανική το 2015. O Richard Evans Schultes, ο “πατέρας” αυτής της επιστήμης είχε εξηγήσει απλοϊκά τον όρο:

“H εθνοβοτανική είναι απλά… η ανακάλυψη φυτών που χρησιμοποιούνται από κοινωνίες σε διάφορα μέρη ανά τον κόσμο”.

Πρόκειται για ένα συναρπαστικό επιστημονικό πεδίο – προσωπικά πιστεύω ότι δεν θα σταματήσω ποτέ να το βρίσκω βαθιά ενδιαφέρον. Έχω την πεποίθηση ότι μέσω της χρήσης βοτάνων καλλιεργούμε συμβιωτικές σχέσεις που μπορούν να αποδειχτούν εξαιρετικά ωφέλιμες για τη σωματική και την ψυχική υγεία μας.

O πρωταρχικός στόχος είναι η παροχή ποιοτικών βοτανολογικών δειγμάτων και των εκχυλισμάτων τους – είναι βότανα που έχω ανακαλύψει ότι με έχουν βοηθήσει να έχω μια καλύτερη ποιότητα ζωής βιώσιμα και μακροπρόθεσμα. Ορισμένα από τα βότανα που παρέχουμε καλλιεργούνται στην Ελλάδα, άλλα καλλιεργούνται στην Ευρώπη, στην Ασία, στη Λατινική Αμερική και την Αφρική. Σε κάποιες περιπτώσεις συνεργαζόμαστε με Έλληνες παραγωγούς, σε άλλες συνεργαζόμαστε με προμηθευτές που έχουν αποδείξει ότι σέβονται τόσο το οικοσύστημα όσο και τις ντόπιες κοινωνίες που παράγουν τα φυτά.

Η διατήρηση ηθικών πρακτικών fair trade για τις επαγγελματικές συνεργασίες μας, ο σεβασμός πρoς εσάς και η ειλικρινής επικοινωνία είναι οι απόλυτες προτεραιότητες μας. Από εκεί προκύπτει και η ονομασία αυτού του εγχειρήματος – Ethos.

Η παροχή ποιοτικών βοτάνων είναι ένα κομμάτι της διαδικασίας. Ένα άλλο εξίσου σημαντικό κομμάτι που περιλαμβάνει πολύ πιο ενεργά εσάς, είναι η βαθύτερη κατανόηση της χρήσης αυτών των φυτών που έχουν αποδειχτεί πολύτιμα και ωφέλιμα για εκατομμύρια ανθρώπους σε κάθε γωνιά της γης σε βάθος αιώνων ή ακόμα και χιλιετιών. Εγώ σας παρέχω τις γνώσεις που έχουν προκύψει μέσα από μελέτη ετών και εμπειρικών δοκιμών. Εσείς μαθαίνετε ότι μπορεί να σας φαίνεται ενδιαφέρον και φέρνετε τις γνώσεις στα μέτρα σας, βάσει των ιδιαίτερων αναγκών σας.

Είμαι πάντα στη διάθεση σας για κάθε απορία που μπορεί να έχετε για ό,τι θα διαβάζετε στο EthosHerbals.com/Wiki. Εκτός από τις πληροφορίες για τα βότανα, θα ανεβάζω και άρθρα που αφορούν πρακτικές που προωθούν τη σωματική και πνευματική ευεξία που μπορεί να συνδέονται έμμεσα ή και να μην συνδέονται με τη χρήση τους.