ΝΟΜΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤEΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

1

Οι χρήστες του ιστοτόπου ethosherbals.com πρέπει να είναι 18 ετών ή άνω. Αυτό ισχύει τόσο για τη θέαση των προϊόντων μας διαδικτυακά όσο και για τις αγορές σας. Από τη στιγμή που πραγματοποιείτε μια αγορά μέσω του καταστήματος μας, δηλώνετε υπεύθυνα ότι είστε ενήλικοι.

2

Σε περίπτωση που η χώρα διαμονής τους είναι άλλη από την Ελλάδα, οι πελάτες και οι χρήστες του ιστοτόπου της Ethos Herbals οφείλουν να γνωρίζουν και να συμμορφώνονται σχετικά με το νομικό πλαίσιο που υφίσταται σχετικά με τα προϊόντα που επιθυμούν να αγοράσουν. Δεν είναι στις αρμοδιότητες της Ethos Herbals να γνωρίζει το νομικό πλαίσιο που υφίσταται σε χώρες πλην της Ελλάδας αναφορικά με τα προϊόντα που διαθέτει προς πώληση. Αυτή είναι αρμοδιότητα των πελατών. Οπότε σε περίπτωση κατάσχεσης από τελωνειακές χώρες του εξωτερικού, δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη.

3

Η Ethos Herbals αποποιείται την ευθύνη σχετικά με το περιεχόμενο κριτικών που εκφράζονται σε blog ή διάφορα σχόλια για τα προϊόντα. Επιπλέον αποποιείται την ευθύνη και για φωτογραφίες. Το γεγονός ότι οποιοδήποτε από αυτά μπορεί να εμφανίζεται στον συγκεκριμένο ιστότοπο, δεν συνεπάγεται ή υποννοεί την έγκριση, σύσταση ή εύνοια της Ethos Herbals, οποιασδήποτε θυγατρικής ή υπαλλήλου, αναφορικά με το περιεχόμενο των κριτικών για τα προϊόντα ή άλλα σχόλια πελατών.

4

Οι απόψεις που εκφράζονται στον ιστότοπο της Ethos Herbals, στην υπο-κατηγορία Wiki/Blog απηχούν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τις προσωπικές απόψεις των συντακτών των άρθρων που βρίσκονται αναρτημένα σε εκείνη την ενότητα. Οι πληροφορίες που παρέχονται στην ενότητα Wiki/Blog αποτελούν ενημερωτικές πληροφορίες που διαθέτουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. Σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, δεν αποτελούν παρότρυνση κατανάλωσης των προϊόντων μας εκτός αν αυτό αναφέρεται ΞΕΚΑΘΑΡΑ.

4Α.

Οι πληροφορίες που αναφέρονται στις καρτέλες διαφόρων προϊόντων με τη σήμανση “ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ & ΑΝΕΚΔΟΤΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ” έχουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. ΔΕΝ σας παρακινούμε να δοκιμάσετε τα προϊόντα μας με τους τρόπους που αναφέρονται!

5

Όσον αφορά την κατηγορία “Κάνναβη” του e-shop της Ethos Herbals, τα προϊόντα που διατίθενται δεν προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση εκτός αν αναφέρεται ρητά.

5Α.

Τα άνθη κλωστικής κάνναβης/άλλα παράγωγα της κλωστικής κάνναβης όπως αυτά διατίθενται από την Ethos Herbals διατίθενται για συλλεκτικούς/άλλους νόμιμους σκοπούς στους οποίους προς το παρόν δεν συμπεριλαμβάνεται η ανθρώπινη κατανάλωση.

5Β.

Η φύτευση των σπόρων κάνναβης και η συνακόλουθη καλλιέργεια της είναι παράνομη στην Ελλάδα. Παρόλα αυτά η κατοχή και εμπορία των σπόρων κάνναβης είναι νόμιμη στην χωρά αρκεί να τους κατέχετε ως σουβενίρ και να MHN τους φυτέψετε. Κατά συνέπεια οι σπόροι κάνναβης που θα βρείτε στο e-shop της Ethos Herbals διατίθενται ΝΟΜΙΜΑ αποκλειστικά για συλλεκτική χρήση ως σουβενίρ, ή για συλλογή Γενετικού Υλικού.

6

Αν και πολλά από τα προϊόντα της κατηγορίας “Smartshop” καταναλώνονται εδώ και αιώνες, αν όχι χιλιετίες στις χώρες από τις οποίες προέρχονται, οφείλουμε να σας αναφέρουμε τα εξής: Τα προϊόντα που διατίθενται προς πώληση στο “Smartshop” του e-shop της Ethos Herbals δεν πωλούνται και δεν προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση. Διατίθενται για συλλεκτικούς σκοπούς ή για άλλη νόμιμη χρήση για την οποία ο καταναλωτής έχει φροντίσει να ενημερωθεί ρητά σε προσωπικό επίπεδο από τα αρμόδια κατά περίσταση θεσμικά όργανα. Οι πληροφορίες που παρέχονται στις περιγραφές των προϊόντων προς πώληση – όπως αυτά είναι διαθέσιμα από το διαδικτυακό SMARTSHOP της Ethos Herbals, ethosherbals.com -έχουν ακαδημαϊκό χαρακτήρα. Αυτές οι πληροφορίες δεν προορίζονται να χρησιμοποιηθούν για την ανθρώπινη κατανάλωση των εν λόγω προϊόντων. Δεν προορίζονται για τη διάγνωση, πρόληψη ή θεραπεία οποιασδήποτε φαρμακευτικής προσέγγισης. Δεν προορίζονται για την υποκατάσταση οποιασδήποτε φαρμακευτικής αγωγής.

6Α.

Όσον αφορά τους σπόρους εξωτικών φυτών: ΟΛΟΙ οι σπόροι διατίθενται για συλλεκτικούς σκοπούς και για τη διατήρηση γενετικού υλικού. ΟΦΕΙΛΕΤΕ να εξετάσετε την κείμενη νομοθεσία μεμονωμένα για κάθε είδος φυτού πριν προχωρήσετε στην καλλιέργεια τους. Μπορούμε να σας πούμε σίγουρα ότι η καλλιέργεια της μήκωνος υπνοφόρου (Papaver Somniferum) είναι παράνομη και επισύρει βαριές ποινικές κυρώσεις!

7

Όσον αφορά τις κατηγορίες “Παραδοσιακά Βότανα – Ayuverda – TCM”, “Κακάο & Τσάι”, “Αρωματοθεραπεία & Αξεσουάρ”, οι καρτέλες “ καρτέλες διαφόρων προϊόντων με τη σήμανση “ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ & ΑΝΕΚΔΟΤΟΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ” έχουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. ΔΕΝ σας παρακινούμε να δοκιμάσετε τα προϊόντα μας με τους τρόπους που αναφέρονται και δεν ευθυνόμαστε για κακή/ελλιπή χρήση τους. Το ότι ένα προϊόν είναι φυσικό, δεν σημαίνει αυτομάτως ότι είναι ακίνδυνο. Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας, λαμβάνετε φαρμακευτική αγωγή ή/και δεν είστε σίγουροι για τον τρόπο χρήσης ενός προϊόντος, ΣΑΣ ΣΥΣΤΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΕΣΤΕ ΤΟ ΘΕΡΑΠΟΝΤΑ ΙΑΤΡΟ ΣΑΣ.

8

Κανένα από τα προϊόντα μας δεν προορίζεται για την πρόληψη, διάγνωση ή θεραπεία κάποιας πάθησης. Οι πληροφορίες που σας παρέχουμε ΔΕΝ υποκαθιστούν ιατρικές συμβουλές και έχουν ΚΑΘΑΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ σε κάθε περίπτωση.

9

Το κάπνισμα είναι ο πιο ανθυγιεινός τρόπος χρήσης ενός βοτάνου. Μπορεί να προκαλέσει ποικίλες επιπλοκές στην υγεία σε βάθος χρόνου ή ακόμα και να αποβεί μοιραίο. Το άτμισμα θεωρείται πιο υγιής πρακτική όμως και πάλι η μελέτη των μακροπρόθεσμων συνεπειών εξακολουθεί να μελετάται. Θεωρείται επίσης ανθυγιεινή πρακτική η οποία μπορεί να προκαλέσει ποικίλες επιπλοκές στην υγεία σε βάθος χρόνου ή ακόμα και να αποβεί μοιραία.